Is een digitaal kunsteducatief platfom waar Beyond The Cool onderzoek doet naar subculturen en daarmee de verhalen, symbolen en rituelen laat zien van (sub)culturen die worden gezien als cool, maar veel zeggen over de perspectieven en levenshouding van gemarginaliseerde groepen van de hele wereld.

 

Dat doet Beyond The Cool aan de hand van het tonen van de kunsten die gecreëerd zijn vanuit de verschillende subculturen. Deze kunsten worden vaak nog te weinig als kunstvorm gezien binnen in de context van de white cube en kunstopleidingen. En worden dus (nog) niet gezien als kunst van waarde, betekenis of goed.

Ontstaan van Beyond The Cool

Het ontstaan van het platform is ontstaan naar het afstudeeronderzoek over Culturele identiteit vanuit een zwart perspectief. 

Initiatiefnemer van Beyond The Cool

Beyond The Cool is in 2022 opgericht door illustrator Kesha Felipa. De eerste stappen van het platform heeft ze ontwikkeld als afstudeerprestatie voor haar opleiding tot kunsteducator aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Voor deze opleiding is ze afgestudeerd aan Amsterdam Fashion Institute (AMFI) en ArtEZ Fashion Masters. 

Het afstudeeronderwerp en de manier hoe Kesha haar onderzoek deed, waarbij zij niet alleen het kunstonderwijs maar ook zichzelf kritisch een spiegel voorhield, viel zodanig op dat ze in de voorjaar van 2022 werd genomineerd voor de Jacques de Leeuwprijs 2022 in de categorie Educatie.