Video: Verdis Joe

Beyond The Cool struint graag de online wereld af om te zien wat er allemaal gebeurt. En soms komt het een pareltje tegen dat past bij de waarden van Beyond The Cool: why the hell is cool goed voor de ene groep? En de andere groep wordt dan naar beneden gehaald?!

Zo ook met deze tip dat Beyond The Cool graag met je wil delen. De Cosplay wereld was tot niet zo lang geleden een community dat nog al, laten we toch zo zeggen, als nerdy werd gezien. In de 90s kwam dit fenomeen wel voor in tekenfilms zoals het onderstaande fragment uit Cartoon Network’s Dexter’s Laboratory waar Dexter en zijn vrienden naar de Star Trek conventie willen, maar per ongeluk op de Barbie verzamelaarsbeurs terechtkomen. 

Gelukkig is cosplay steeds meer mainstream geworden. Alleen zoals de video van Cyberpunk en 80’s synth geïnspireerde YouTuber Verdis Joe laat zien, is niet iedereen welkom in de steeds populair wordende cosplay community. Als een ware black satirist laat Joe zien wat zwarte cosplayers mee te maken hebben in de online wereld van cosplay. 

Zie de video van Verdis Joe hiernaast.

Recommended Posts